Оборонно-промислова стратегія ЄС має включати Україну — президент Єврокомісії

Оборонно-промислова стратегія ЄС має включати Україну - президент Єврокомісії

Стратегія оборонної промисловості (EDIS) ЄС повинна включати Україну — її потреби та промисловий потенціал, заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у четвер на щорічній конференції Європейського оборонного агентства, пише УНН.

Стратегічний підхід до нашої оборонної промисловості має враховувати питання оборонного потенціалу України, окрім наших власних потреб. Наша стратегія може бути повною лише в тому випадку, якщо вона враховуватиме потреби України та її промисловий потенціал. Першим кроком для досягнення цієї мети є залучення України до процесу консультацій щодо промислової стратегії. Це має призвести до інтеграції України до деяких наших оборонних програм, за потреби за згодою Європейського парламенту та Євроради. Це не лише допоможе нам задовольнити оборонні потреби України. Це також сприятиме зближенню та спільному плануванню між нашими збройними силами та оборонною промисловістю

— вказала фон дер Ляєн.

Вона наголосила, що «Україна – майбутній член нашого Союзу». «Вона має стати набагато ближчою до нас, набагато швидше. І ми повинні використовувати всі наші інструменти, щоб це сталося», — зазначила голова Єврокомісії.

Нагадаємо

Голова МЗС України Дмитро Кулеба та представник ЄС Жозеп Боррель обговорили пропозицію щодо створення загальноєвропейської зони оборонної промисловості.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *