Модульний дім: 5 кроків до мрії про власне житло

Модульний дім: 5 кроків до мрії про власне житло

Бувають обставини, коли купити модульний будинок – єдине правильне рішення. Позаду роздуми, вивчення інформації й пошуки виробника. Ви на сайті Unitbud, і ось наша перша порада: рухайтеся за планом, який ми перевірили й виконали вже багато разів з незмінним результатом. Клієнт отримав саме такий будинок, який був потрібен, витративши на це адекватну суму і кількість часу.

Модульний дім: 5 кроків до реалізації мрії

Лише п’ять кроків і приблизно вісім тижнів відділяють вас від вашого ідеального житла.

Крок перший: вибір проєкту та комплектації

Модульний будинок – це безліч варіантів планування: вибір габаритів, внутрішнього та зовнішнього оздоблення, стильових рішень та дизайну. Людині, яка не є фахівцем, розібратися непросто. Тому у нас працюють досвідчені фахівці:

Спочатку ми з’ясуємо, що являє собою ваша ділянка, чи є можливість приєднатися до електромереж, систем водопостачання та каналізації, скільки людей житиме в будинку, і поставимо ще безліч запитань. Потім наші фахівці зорієнтуються на місцевості, і після цього ми почнемо працювати над проєктом будівлі з наступними характеристиками:

Згідно з вашими ресурсами для кожної з характеристик ми виберемо або базову модель виконання, або варіанти рівня «Комфорт» чи «Преміум». Опис проєкту містить найдрібніші деталі, наприклад, процент вологості дошки для силового каркаса або розмір саморізів чи клас ламінату.

Крок другий: виготовлення будинку на виробництві

Спочатку будинок збирається на виробничому майданчику. Технологія будівництва передбачає такі етапи:

  1. створення посиленого дерев’яного каркаса;
  2. обладнання інженерних мереж;
  3. укладання утеплювачів, гідро- та пароізоляції;
  4. монтаж фасаду та покрівлі.

Всі системи та модулі проєктуються з урахуванням того, що дім буде розібрано і знову зібрано на постійному місці, тому особлива увага приділяється схемам монтажу, якості та щільності з’єднань зовнішніх, внутрішніх елементів і блоків.

Крок третій: монтаж фундаменту

Готові модульні будинки не можна просто привезти та поставити на бажаному місці. Вони потребують надійного фундаменту, підготовка якого є однією зі стадій будівництва і передбачає такі етапи:

  1. геологічне дослідження ґрунту;
  2. вибір типу фундаменту;
  3. процес його зведення.

Зазвичай для модульних будинків підходять пальовий або стовпчастий тип фундаменту.

Монтаж фундаменту має відбуватися з урахуванням рекомендацій наших інженерів.

Крок четвертий: доставлення та монтаж будинку

Наша компанія не надає послуг транспортування, але гарантує вибір надійного перевізника, прозоре формування рахунку, планування та прийнятні витрати на доставлення будинку до вашої ділянки.

При транспортуванні мають бути дотримані наступні вимоги:

  1. хороша рівна дорога;
  2. не менше ніж 4 м під’їзної дороги;
  3. відсутність перешкод на висоті 4,5 м по всьому маршрутові;
  4. наявність місця для розвороту машини довжиною 11 м.

Модулі транспортуються спеціальними вантажівками, підіймаються та встановлюються на постійне місце відповідними підіймальними механізмами. Після цього модулі з’єднуються у цілісну конструкцію.

Крок п’ятий: під’єднання електрики та комунікацій

Це передостанній етап зведення модульного будинку. Після нього виконуються завершальні роботи під ключ. Але перед цим має бути проведена підготовка: отриманні дозволи та укладені договори на приєднання до інженерних мереж – електрика, каналізація та водовід проведені до місця з’єднання з модульним будинком.

Модульний дім: 5 кроків до мрії про власне житло

Особливості експлуатації модульних будинків

Головною особливістю цих споруд, складених з окремих модулів, є те, що в будь-який момент їх можна розібрати та змонтувати на іншому місці. Але треба пам’ятати, що ділянка має бути у власності або орендована власником модульного дому, і на ній має бути доступ до інженерних мереж.

З розвитком технологій виробництва зникли такі «особливості» модульних будинків, як строк експлуатації у 30 років та необхідність постійного догляду за цілісністю з’єднань. Компанія Unitbud гарантує надійність своїх будівель, їх екологічність і строком служби мінімум 70 років.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *